Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Kim milyoner olmak ister 780. bölüm soru ve cevapları
Kim milyoner olmak ister yarışması 780. bölüm soru ve cevapları TAMAMI
Kim milyoner olmak ister 780. bölüm soru ve cevapları
 
BİLGİ REHBERİ >> 22 Ekim 2018 - Saat: 08:14
 

Kim milyoner olmak ister 780. bölüm soru ve cevapları

İlk yarışmacının soruları

1. Sipariş verdiğiniz yemeğin ince hamurlu ve bibersiz olmasını istiyorsanız hangisini yiyeceksiniz demektir ?

A: Menemen 

B: Suşi

C: Pizza

D: Kumpir          

Doğru cevap  C  Pizza

 

2. Birşey hakkında konuşan kişiye konuyla ilgisiz sözleri bırakarak asıl konuya dönmesi istenirken hangisi söylenir ?

A: Paye ver

B: Sebat et

C: İcabına bak

D: Sadede gel

Doğru cevap  D  Sadede gel

 

3. Kesici aletlerin ağzını keskinleştirmek için yapılan işleme ne ad verilir ?

A: Kırklama

B: Kıtlama

C: Çitileme

D: Bileme

Doğru cevap  D  Bileme

 

4. "Reprezant" olan kişiler hangisini tanıtmaktadır ?

A: Kırtasiye

B: Elektronik

C: İlaç

D: Otomobil

Doğru cevap  C ilaç

 

5. Sesli soru cevabı: Fırtına selanik türküsü

6. Otomobillerde rot balans ayarı yaparken lastiklere denge sağlaması için ne takılır ?

A: Kauçuk

B: Kurşun

C: Seramik

D: Plastik

Doğru cevap  B kurşun

 

7. Jane Austen'ın 1815'te 39 yaşındayken yazdığı ve en sevdiği romanı olduğunu söylediği, bir taşra kasabasındaki üç genç kızın hayatını anlattığı eseri hangisidir ?

A: Gurur ve Önyargı

B: Emma

C: Mansfield parkı

D: Northanger manastırı

Doğru cevap  B  Emma

 

2. Yarışmacının soruları

1. "Yardımcı olabileceğim başka bir konu var mı?" kimlerin sorduğu klişe bir sorudur?

A: Orkestra şefleri

B: Nikah memurları

C: Yağlı güreş hakemleri

D: Müşteri temsilcileri

Doğru cevap D  

 

2." Birden gerçekleri fark ettiğini " söyleyen kişilerin kullandığı ifade hangisidir ?

A: Saçlarıma aklar düştü

B: Ayaklarıma kara sular indi

C: Gözümdeki perde kalktı

D: Tüylerim diken diken oldu

Doğru cevap  C

 

3. Hangisi, "kandırmak" anlamnda kullanılan bir sözdür ?

A: Keklemek

B: Böreklemek

C: Pastalamak

D: Helvalamak

Doğru cevap  A  

 

4. Çok az bulunduğu ve çok değerli olduğu sanılan şeyler için kullanılan alaylı ifade hangisidir ?

A: Eskimez hereke halısı

B: Bulunmaz  bursa kumaşı

C: Kırılmaz oltu taşı

D: Paslanmaz karabük çeliği

Doğru cevap  B  

 

5. Kolun el bileklerinden dirseklere kadar yerde tutulduğu, ayak parmak uçları yerdeyken karnın havada tutulmaya çalışıldığı egzersize ne denir ?

A: Squat

B: Planking

C: Mekik

D: Şınav

Doğru cevap  B  

3. yarışmacının soruları

1. " Biz seninle bir elmanın iki yarısı gibiyiz " diyen kişi, karşsındaki hangi mesajı vermiş olur ?

A: Zevklerimiz çok farklı

B: Ayrı dünyaların insanlarıyız

C: Birbirimize tıpa tıp benziyoruz

D: Birbirimizi hiç tanımıyoruz

Doğru cevap  C

 

2. Deyime göre kendini beğenmiş kibirli insanlar hangisi yere düşse almazlar ?

A: Gözü

B: Dili

C: Kulağı

D: Burnu

Doğru cevap  D

 

3. Rakamlarla kafiyeli sözler içeren bir tekerleme söyleyen çocuk " tekir kedi " demişse, hemen öncesinde muhtemelen hangi rakamı söylemiştir ?

A: 1

B: 3

C: 5

D: 7

Doğru cevap  D

 

4. Sesli soru cevabı C

5. " Kemiksiz " ifadesi hangi anlama gelir ?

A: Kesin

B: Tesadüfi

C: Şüpheli

D: İmkansız

Doğru cevap  A

 

6. Hangi yarış Türkiyede hiç düzenlenmemiştir ?

A: Dünya ralli şampiyonası

B: Nascar

C: MotoGP

D: Formula1

Doğru cevap  B 

 

7. Hangi müzik grubunun tüm üyeleri kardeştir ?

A: Ersen ve dadaşlar

B: Modern folk üçlüsü

C: Cici kızlar

D: Üç hürel

Doğru cevap  D

 

8. Osmanı devleti zamanında hangisini almak için yağlıkçıya gidilirdi ?

A: Börek

B: Şemsiye

C: Mendil

D: Mum

Doğru cevap  C

4. yarışmacının soruları

1. " Belli etmeden iş çevirmek, ortalığı karıştırmak " anlamındaki söze göre saman altındn yürütülen hangisidir ?

A: Sarıkola

B: Naneli limonata

C: Su

D: Buzlu ayran

Doğru cevap C

 

2. Tekerlemeye göre, bir berber bir berbere, "bir berber dükkanı açalım" demeden önce hangisini söyler ?

A: Bre berber gel beraber

B: Ula berber bir haber ver

C: Ah berber bir ataş ver

D: Kalk berber bize yer ver

Doğru cevap  A

 

3. Sesli soru cevabı B

4. Yavruağzı nasıl bir renktir ?

A: Kavuniçi ile pembe arası

B: Vişne çürüğü ile mor arası

C: Fildişi ile lacivert arası

D: Saman sarısı ile turkuvaz arası

Doğru cevap  A

 

5. Herhangi bir ürünün seri üretim veya satış aşamasından önce hazırlanmış olan ilk örneğine ne ad verilir ?

A: Prosedür

B: Prozodi

C: Prospektüs

D: Prototip

Doğru cevap  D

 

6. "Erzurumlu Emrah'ın eserlerine bakacak olursak" diye başlayan bir cümleyi duyan biri, muhtemelen hangi konudan bahseden bir konferanstadır ?

A: Saray ressamları

B: Anadolu mimarisi

C: Türk halk şiiri

D: Minyatür sanatı

Doğru cevap  C

 

7. Türkiye'de " Devler Kaldırımı " adıyla bilinen, volkanik etkiyle oluşan ve yükseklikleri 25 metreyi bulabilen taşlar nerededir ?

A: Kuzey İrlanda

B: Endonezya

C: Japonya

D: Mısır

Doğru cevap  A

 

8. Orhun yazıtlarında Bilge Kağan, Çin için hangi ifadeyi kullanmıştır ?

A: Tabgaç

B: Han

C: Mançu

D: Çin

Doğru cevap  A

 

9. Tepedelenli Ali paşa'yla tanışan, Çanakkale boğazını yüzerek geçen ve " Don Juan " kitabını yazan kişi kimdir ?

A: Cervantes

B: Lord Byron

C: Arthur conan doyle

D: Niccolo machiavelli

Doğru cevap  B  

 

5. yarışmacının soruları

1.  Halk arasında kullanılan söze göre " su testisi " nerede kırılır ?

A: Çevre yolunda

B: Su yolunda 

C: İpek yolunda

D: Uzay yolunda

Doğru cevap  B 

 

2. Müşteri hangisini söylediğinde tezgahtarlar " giydikçe açılır " derler?

A: Yanlardan sıktı

B: Bol geldi

C: Boyu uzun

D: İçinde kayboldum

Doğru cevap  A

 

3. " Aracı istenilen yöne çevirebilmek için direksiyonu o yöne döndürmek " hangi sözle ifade edilir ?

A: Direksiyon çekmek

B: Direksiyon atmak

C: Direksiyon bükmek

D: Direksiyon kırmak

Doğru cevap  D

 

4. Hangi üflemeli çalgı çalınırken boyun genellikle hafifçe yana eğilir ?

A: Saksafon

B: Zurna

C: Ney

D: Klarnet

Doğru cevap  C

 

5. Üreticinin ürününü satıcıya vererek bedelini satışından sonra tahsil etmesine ne ad verilir ?

A: Fason

B: Konsinye

C: Arbitraj

D: İrsaliye

Doğru cevap  B

 

6. yarışmacının soruları

1. Yemeğini bir çırpıda bitirdiği söylenen kişi, yemeği nasıl yemiş demektir ?

A: Çabucak

B: Söylene söylene

C: Zar zor

D: Dinlene dinlene

Doğru cevap  A

 

2. Fırsatın kaçırılıp artık yapılacak bir şeyin kalmadığını anlatmak için kullanılan ifade hangisidir ?

A: İneği güden Beylikdüzüne geldi

B: Tavuğu yemleyen Tuzlaya gitti

C: Eşeğe binen Şişlide indi

D: Atı alan Üsküdarı geçti

Doğru cevap  D

 

3. Sesli soru cevabı B

4. Bir şey hakkında " Çok banal " denildiğinde kastedilen hangisi olur ?

A: Sert oluşu

B: Renkli oluşu

C: Sıradan oluşu

D: Cazip oluşu

Doğru cevap  C

 

 

 

 

 

 

 
Facebook
-