Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

İstanbul piknik yerleri anadolu yakası
İstanbul piknik yerleri anadolu yakası
İstanbul piknik yerleri anadolu yakası
 
GEZİ REHBERİ >> 25 Mayıs 2020 - Saat: 13:16

İstanbul piknik yerleri anadolu yakasında yer alan mesire alanları..

Kartal

Aydos mesire yeri

Çok büyük bir orman arazisi içinde tertemiz havası ile dikkatleri üzerine çeken aydos ormanında gölette mevcuttur. Doğa severlerin vazgeçemediği aydos ormanında kamp yapma şansıda vardır.

İstanbul ücretsiz mesire alanları için tıklayın 

Yeşil Vadi Piknik Alanı

Yemyeşil doğasıyla ziyaretçileri kendine çekmeyi başaran vadide kır evleri kamelyalar mevcuttur. 

Adalar

Heybeliada çam limanı piknik alanı 

Burada sahile girebilir mangal yakabilrisiniz. Temiz doğasıyla keşfedilmeyi bekleyen yerlerden bir yer olup çam ağaçlarının tüberküloz tedavisine cavap verdiği bilinmektedir. 

Heybeliada değirmen burnu piknik alanı

Bu piknik alanında bisiklet sürme yerleride olup oturma yerleri mevcuttur. Temiz doğası ile az bilinen piknikçilerin vazgeçilmez yerlerinden birisidir. 

Büyükada dilburnu piknik alanı 

Yörük ali koyunda çam ağaçlarının arasında günün stresini tabileceğiniz ender yerlerden bir tanesidir. Mangal yakmak yasak değildir. (Bazı yerlerde mangal yasağı olabilir.)

Beykoz

Beyaz bahçe piknik alanı

Geniş orman arazisi ve doğa ile iç içe yerleşkede bulunan mesire alanında kendin pişir kendin ye veya mangalın lezzetini tadabilirsiniz.

Lalezar Aile Piknik Yeri

Riva'ya sınır bir orman arazisi içinde mangalcıların vazgeçemediği yerlerden birisidir. Ayrıca futbol sahası oyun parkı yürüyüş yolunuda içinde barındırır.

Polonezköy tabiat parkı

Tabiat parkı kampçıların en çok tercih ettiği yerler arasındadır. Doğal yaşam için çam ağaçları arasında eşsiz lezzetleri tadabilir, stres atabilirsiniz.

Karlıtepe mesire alanı

Çok sayıda seyir terası ve çok sayıda çam ağaçlarıyla meşhur mesire alanında bisiklet ve yürüyüş yolu mevcuttur. Aileler için oturma bankları çam ağaçları ile iç içedir. Mangal yakmak için çok müsait olan karlıtepede otopark ve yağmur sığınma alanıda vardır. 

Göknarlık Tabiat parkı

Beykozun en gözde mekanlarındandır. Geniş orman arazisi içinde yer alır. 

Mihrabad Mesire Yeri

Orman içi patika yolu bulunan alanda doğa etkinlikleri ve basketbol sahası vardır. Giriş ücretlidir. Özellikle servi ve çınar ağacı ile kaplıdır. Tem bağlantı yolundan ulaşmak mümkündür.

Kaymakdonduran Piknik Alanı

İstanbulun en sakin piknik yerlerindendir. Bol sayıda oturma bankları vardır. Manzarası eşsiz güzelliğe sahip olduğundan fotoğrafçılarında uğrak mekanlarındandır. Kestane toplamak için tercih edilebilir.

Elmasburnu Tabiat Parkı

Piknik için tercih edilebilir. Tabiat parkında kirpi ve sincap barınmaktadır. Ayrıca tüylü ladin ağaçlarıda bir hayli fazladır. Kır lokantası ve su sporuda yapılabilir. Kampçılar için çadır bedeli 50 TL olup giriş ücreti kişi başı 5 TL'dir. 

Göztepe tabiat parkı

Sahil çamı ile kaplı orman arazisinde piknik yapma şansı vardır. Orman içi yollarda yürüyüş yapılabilir. Arazide kaplumbağa ve saksağan yaşamaktadır.

Selimin yeri piknik alanı

 
Facebook
-