Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Kefilsiz çiftçi kredisi veren bankalar
Kefilsiz çiftçi kredisi veren bankalar
Kefilsiz çiftçi kredisi veren bankalar
 
BİLGİ REHBERİ >> 05 Kasım 2020 - Saat: 22:14

Bazı bankalar ÇKS belgesi şartı ve kefil isteyebiliyor. Çiftçiye en çok destek kredi veren bankalar aşağıdaki gibidir.

1. Garanti BBVA

Traktör ve Biçerdöver Kredisi her marka traktör ve biçerdöverde 0km ya da 3 yaşa kadar ikinci el alımına yönelik finansman ihtiyacını karşılamak üzere fatura bedelinin %80’nine kadar kredi tesis edilebilmektedir.

 

2. Türkiye iş bankası

Üzerinde tarımsal faaliyetini sürdürdüğü, mülkiyeti kendisine ait tarım arazisi bulunan üreticilerimizin yeni tarım arazisi (tarla, bağ, bahçe) alımlarının finansmanı için 60 aya kadar vadeler ve hasat dönemlerine uygun geri ödeme koşulları ile krediler Türkiye İş Bankası'nda.

 

3. Ziraat bankası

4. Halk bankası

Tohum, dikim, gübreleme, sulama gibi ekim öncesi ve sonrası tarımsal faaliyetlerinizi finanse etmek ya da hasat toplama dönemindeki nakit ihtiyacınızı karşılamak amacıyla "Tarım Destek Kredisi"ni ürün deseninize/hasat döneminize uygun olarak, 48 aya varan vadelerle kullanabilirsiniz.

 

5. Yapı kredi

Kullanım Amacı: Tarımsal Üretim Kredisi, çiftçiye (üreticiye),ekim-dikim, gübreleme, sulama, hasat toplama dönemindeki tüm finansal ihtiyaçları karşılama amacıyla kullandırılan kredilerdir.

Kullanım Şekli: Hasatınıza uygun bir vade ile tek ödemeli veya taksitli olarak ödeyebilirsiniz.

Vade:12 aya kadar

 

6. TEB

Yetiştirdiğiniz ürünün ekiminden hasadına kadar, tohum, gübre, ilaç alımı, sulama, sürüm ve işçilik maliyetleri nakit sıkışıklığı oluşturuyorsa, Hasat Kredisi desteğinden yararlanabilirsiniz.

Ürünün hasat dönemine bağlı olarak 12 aya kadar vade,
Ürün bazında özel limitler
Üreticilerin nakit döngüsüne uygun olarak, kredi tahsilatı ara ödeme olmaksızın vade sonunda yapılmaktadır.
Ürünlerinize, “Bitkisel Ürün Sigortası” Zurich Sigorta tarafından yapılmaktadır.
Kredi başvurusu için;

Nüfus Cüzdan fotokopisi
İkametgah senedi
Tapu fotokopileri

 

7. Denizbank

Tarımsal ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yalnızca bir SMS ile kredi başvurusunda bulunabilirsin. 3 yıla varan vadeler, yılda bir ödeme seçeneğiyle 50,000 TL’ye kadar kredi tek bir SMS ile cebinizde.

 

 

8. Şekerbank

Taksitli Tarım Kredisi
Çiftçilerimizin tarımsal faaliyetleri için ihtiyaç duydukları tohum, gübre, zirai ilaç, mazot, fide, sera örtüsü, işçilik, ısıtma, aydınlatma gibi her türlü tarımsal girdi ile bireysel diğer ihtiyaçlarının finansmanı sağlanmaktadır.

Üreticiye 2 yıla varan vade imkanı sağlanır.
Taksit vadeleri, üreticilerin hasat zamanına göre gelirlerini elde edeceği dönem içinde olacak şekilde belirlenmektedir.
Çiftçilik Belgesi ya da Çiftçi Kayıt Belgesi bulunan gerçek kişi üreticilere kullandırılır. 

 

 

9. QNB Finansbank

10. Vakıfbank

Hasat dönemini dikkate alan, faaliyet türüne göre uygun ödeme koşullarını içeren uzun vadeli kredilerimiz dahil her türlü Bankacılık hizmeti için en yakın şubemize bekliyoruz!

 

11. Odeabank

12. Akbank

Ürünün ekiminden hasadına kadar geçen dönemdeki tohum, gübre, ilaç, sulama ve işçilik maliyetlerinizin tamamını avantajlı koşullarla karşılayabilirsiniz. Ürün hasat dönemine bağlı olarak geri ödemesiz dönem seçeneği Vade sonunda anapara ve faiz ödeme imkanı

 

13. Fiba banka

Üreticilerimizin tarımsal alanlardaki yatırım faaliyetlerini destekliyor, uzun vadeli kredi ürünlerimizle çözümler sunuyoruz. Traktör, tarım ekipmanları, arazi alımı gibi yatırım taleplerinin finansmanına yönelik, maksimum 5 yıl vadeli, üreticilerimizin gelir elde etme periyotlarına göre aylık, 3 aylık, 6 aylık veya yılda bir eşit taksitli olacak şekilde kredi fırsatlarıyla çiftçilerimizin yanındayız.

Detaylı bilgi tüm Fibabanka şubeleri ve 444 88 88 Telefon Bankacılığı’nda.

 

14. Kuveyt türk

Tarım ve Hayvancılık Finansmanı; firmaların ihtiyaç duyduğu mal ve hizmet alım işlemlerini fonlamanın yanı sıra taksitli ticari finansman ve yatırım finansmanı işlemlerine de destek sağlamaktadır. Ürün sahiplerine nakit akışına uygun şekilde esnek geri ödeme planı sunulmaktadır.

 

 

 

15. Albaraka türk

16. Anadolu bank

Tarımsal faaliyetinin hacmini genişletmek isteyen üreticilerin, bu amaçla tarla alımları ile ilgili kredi ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Arazi varlığını arttırmak isteyen çiftçi kayıt sistemine kayıtlı ve çiftçilik belgesine sahip üreticilerimize ürün desenine göre 60 ay vadeye kadar kredi kullandırılmaktadır.

2B arazi alım kredisi

Tarımsal faaliyet hacmini genişletmek isteyen üreticilerin yeni arazi alımında ve 6292 kanun ile 19.04.2012 tarihinde kabul edilen ve 26.04.2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 2/B yasası kapsamında yer alan arazilerin alımında finansman desteği sunmaktadır

 

17. Turkısh bank

 

18. Emlak katılım

İş yeri finansmanı

 
Facebook
-