Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Telefondan borsa nasıl oynanır?
Telefondan borsa nasıl oynanır
Telefondan borsa nasıl oynanır?
 
BİLGİ REHBERİ >> 06 Aralık 2020 - Saat: 20:03

Telefonda borsa işlemlerini yönetmek için;

Bankadan borsa hesabı açmış olmalısınız. Borsada Türkiye iş bankası ve Halkbank en çok tercih edilen bankadır.

Borsada işlem yapmak için 5 TL'yi banka hesabına yatırıp başlayabilirsiniz. Dilerseniz daha fazla yatırarakta devam edebilirsiniz. Yatırdığınız parayla hisse senedi alacaksınız. Sonrasında canlı takip edeceksiniz.

 

Hisse senedi almak için IBAN no lazım olacaktır. Hangi bankadan hesap açtırdıysanız yatırım hesabınıza çok az dahi olsa para yatırmanız gerekecek. Borsada para kazanmak için şirketlerin seyrini iyi takip etmelisiniz çünkü saniyede artar ve eksiye düşerler. 

Siz çok az bir pay dahi alsanız örneğin: 5 TL lik Lot aldınız yani bir şirketin 2 binde 1'ini ve bu şirket 10 dakika sonra kara geçti dolayısıyla sizin 5 TL'niz 9 TL oldu.

En çok artan hisseler şunlardır;

IDEAS

SNPAM

SASA

EGPRO

Canlı borsayı anlık takip etmek için borsa açtırdığınız bankanın takip platformunu kullanabilirsiniz.

 

Borsa ne demek ?

Sermaye piyasası değişimi, alınıp satılabilir menkul kıymetler, emtialar, döviz, vadeli işlemler, ve opsiyon sözleşmelerinin halka açık satıldığı ve satın alındığı organize bir piyasadır. Sermaye piyasası, üretken faaliyetleri destekleyen bir yatırım mekanizması oluşturur ve borsa ise bu amaca ulaşmak için kullanılan bir pazardır.

Borsa, yatırımcıların faaliyetleri için güvenli bir ortam çıkarmasına düzenli işlem mekanızmasına, güncel fiyatlara, ve gerçek zamanlı alışveriş yapmaya sahip olmasından dolayı popülerdir.

 
Facebook
-