Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Afgan eleman ve çoban çalıştırma şartları 2021
Afgan eleman ve çoban çalıştırma şartları
Afgan eleman ve çoban çalıştırma şartları 2021
 
BİLGİ REHBERİ >> 31 Ocak 2021 - Saat: 11:01

İçişleri Bakanlığınca mülteci veya sığınmacı statüsü verilmiş yabancılardan ikamette süre koşulu aranmaz. Bu statüde bulunanların çalışma izin talepleri değerlendirilirken Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen hususlar dikkate alınmaksızın çalışma izin işlemlerinin en kısa sürede neticelendirilmesi için gerekli tedbirler alınır.

Afgan çoban arayanlar 2021

Ülkemizde hemen her ilde ikamet eden afgan mültecileri inşaat çobanlık ve diğer alanlarda çalıştırmak mümkündür. 1900 TL maaş ile afgan çoban çalıştıranlar vardır. Üstelik bu çobanlar sürü yönetimini gayet iyi bilirler.

Afganların ülkemize tek zararları kazandıkları paraları hemen ülkelerine göndermesidir. Ayrıca hastanelerde hiç bir ücret alınmadan ameliyat ve diğer hizmetlerden yararlanmalarıdır. Afgan çobanın yaşama şartları her mevsime göre değişir.

Kışın bütün sürü ağılda gerektiğinde kapalı kaldığı halde, yazın bir kısmı çiftliğin yanındaki çayırlarda otlar, bir kısmı da dağ otlaklarında yayılır. İster çiftlikte kalsın, ister sürüyle birlikte dağa çıksın, çoban her an için hayvanların bekçiliğini yapmak, bakımlarını sağlamak, doğuran hayvanlara yardım etmek, sütlerini sağmak, elbette bu arada kendi ihtiyaçlarını da karşılamak zorundadır.

 
Facebook
-