Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Ekonomi 2022'de düzelir mi? Ekonomi çok basit yöntemlerle düzelebilir
Ekonomi 2022'de düzelir mi?
Ekonomi 2022'de düzelir mi? Ekonomi çok basit yöntemlerle düzelebilir
 
BİLGİ REHBERİ >> 05 Nisan 2022 - Saat: 12:15

Türkiyede ekonominin iyi olmadığını herkes biliyor. Ne olduda Kasım 2021'den sonra Türkiye ekonomi ve kıtlık anlamında dar boğaza düştü. Bunun nedenlerini açıklayalım: 

1. İlk çatlak koronavirüs

Covid 19 ile birlikte tüm dünya fakirleşmeye başladı. Koronavirüsü çıkaranlar kademeli olarak bitirme sürecine girdiler. Kasım 2021'de ABD Türkiyeye yaptırım kararı aldı ve dolar 19 TL'ye kadar çıktı. Elektrikli arabaya yöneltmek için araba fiyatları %120 arttı. Yabancılara satılan ev ve arsalar ev kira fiyatların uçurdu. Döviz getirme bahanesiyle ne kadar arazi ve ev varsa yabancılara gitti.

2. Rusya Ukrayna savaşı

Şubat 2022'de Savaş çıkınca virüs bitti gösterdiler. Ne garip ki felaketler hep Türkiyenin çevresinde oluyor. Rusya Avrupa ülkelerini ve Türkiyeyi Dev doğal gaz kaynağı ile korkutmaya devam ediyor. Ülkemiz Rusya ve Ukraynadan çok miktarda ürün ithal etmesiyle fiyatlar adeta uçtu. 

Dünyayı yönetmeye çalışanlar 

Bitcoin ile yeni şekiller vermeye uğraşıyorlar. Ülkelerin para birimlerini yok edip bitcoin ile piyasaya hakim olmaya çalışıyorlar. Ülkeleri zora büküyorlar.

Çevre ve iklim değişikliği zırvasıyla adeta dünyanın çivisini çıkarmaya çalışıyorlar. Amaçları Hindistan,Vietnam Çin gibi ülkelerdeki insanları Türkiyeye göç ettirmek. Doğal felaket yaşayanlar ülkemize gelebilir.  

 

3. Suriyeli ve Afgan mülteciler

10 yıldır Türkiyenin sırtına kambur olan 9 milyon insanın ekonomik baskısı yüzünden ülke ekonomisi bozuldu. Hastanelerde ücretsiz doğumlar ve sanayicilerin ucuz işçi maliyeti diye vergiden sıyırması hep hazineye yansıdı. 

 

4. Enerji ve Tarım

Süt üretimi ve diğer topraktan elde edilen ürünlerin azalması çiftçilerin ekmemesi hayvancılığın azalmasıyla fiyatlar uçuşa geçti.

 

Peki 2022'de ekonomi düzelir mi ?

2022 yılında mazot fiyatları geri çekilirse;

Mültecilerin yarısı giderse yada gönderilirse

Çiftçiler ekim miktarını artırırsa

Marketler hile yapmazsa yani uçuk fiyata fırsatçılık

Savaş biterse 

ABD Ülkemize yaptırımlardan vazgeçerse ekonomi Eylül 2022'de düzelir.

Not: Kopyalamak için kaynak gösteriniz

 
Facebook
-