Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Ölüm aylığı 2021
Ölüm aylığı 2021
Ölüm aylığı 2021
 
BİLGİ REHBERİ >> 08 Ocak 2021 - Saat: 10:52

Bağkur ölüm aylığı 2021

Ölüm aylıkları 420 TL ile 4100 TL arası değişklik gösterir. Bu ölen kişinin sigortası ile alakalıdır. Ölen kişi sigortayı tam ve eksiksiz yatırdıysa rakamlarda değişiklik olur.

Bağlanan yaşlılık, malûllük ve ölüm aylıkları, her ay bir önceki aya göre Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından açıklanan en son temel yıllı kentsel yerler tüketici fiyatları indeksindeki değişim oranlan kadar artırılır. Sigortalının ölümü halinde hak sahipleri de borçlanma talebinde bulunabilirler.

Borçlanılan tutarın süresi içinde hak sahiplerince ödenmesi halinde ölüm aylığı, borcun ödendiği tarihi takip eden aybaşından itibaren başlar.

Ölüm aylığı bağlanabilmesi için sadece 4/1-(a) sigortalıları için öngörülen her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartında; gerek ölen sigortalı tarafından, gerekse hak sahipleri tarafından yapılan tüm borçlanmalar bu şartların oluşmasında dikkate alınmamaktadır. Ancak, 1/10/2008 tarihinden önce ölen sigortalıların 900 gün hesabında borçlanılan tüm süreler dikkate alınmaktadır.

 
Facebook
-