Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Polis arama kurtarma birimi PAK nedir ne iş yapar? PAK alımları 2021
Polis arama kurtarma birimi PAK nedir ne iş yapar?
Polis arama kurtarma birimi PAK nedir ne iş yapar? PAK alımları 2021
 
BİLGİ REHBERİ >> 18 Ocak 2021 - Saat: 22:41

Polis arama kurtarma birimi PAK nedir ne iş yapar ? 

AFAD ile koordineli çalışacak olan polis arama kurtarma birimleri cuma günü faaliyete başlıyor. Polis arama kurtarma timleri deprem anında olacak olan olaylaraanında müdahale edebilecek.

Jandarma uzun yıllardır etkin vaziyette

Jandarma Arama Kurtarma, çığ, deprem gibi doğal afetlerde arama-kurtarma faaliyetlerini yürütmek, kış turizm merkezlerinde emniyet ve asayişin sağlanması, olumsuz hava ve arazi koşullarında yaralıların tahliye edilmesi, doğa sporları yapılan ormanlık bölgelerde önleyici kolluk ve icra edilmesi maksadıyla kurulmuştur.

JAK Tabur Komutanlığı iki adet afet arama kurtarma ve bir adet özel arama bölüğünden kurulmuştur. Afet arama kurtarma bölüklerinin bünyesinde 4 adet arama kurtarma timi , özel arama kurtarma bölüğünde ise üç su altı timi iki dağcılık timi ve bir adet jandarma köpekli arama kurtarma timi bulunmaktadır

 

Polis arama kurtarma birimi PAK personel alınacak mı 2021 ?

Şu an için polis arama kurtarma timlerine personel alınıp alınmayacağı merak konusu olurken böyle bir birimin yeni kurulması nedeniyle personel eksiği olaağını tahmin ediyoruz. İlerleyen günlerde alım olacağı kanaatindeyiz.

 
Facebook
-