Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Şu an altın bozdurmak mantıklı mı?
Şu an altın bozdurmak mantıklı mı?
Şu an altın bozdurmak mantıklı mı?
 
BİLGİ REHBERİ >> 26 Ekim 2020 - Saat: 21:29

Şu an altın bozdurmak mantıklı mı ?

Şu an altın bozdurmak mantıklı değil çünkü altın yükselmeye devam edecek. Merkez bankası hamle yapsa bile 495 TL'den 492 TL'ye düşebilir. Yani altını olanlar en fazla 3 TL zarar eder. Fakat altın her geçen saat yükselmeye devam ediyor.

Kasım 2020'de belkide altın 510 TL'ye çıkacak. Genel olarak bakıldığında altın ve dolar hatta euro sürekli yükseliyor. Mantıklı bir insan hiç anlamasa bile döviz ve altının yükseleceğini bilir.

Neden ! Çünkü yukarıdada yazdığımız gibi düşüşler çok az ama yükselişler çok fazla

 

2020'de altın fiyatları düşecek mi

2020'nin bitmesine 2 ay var ve altının düşmesi imkansız gibi görünüyor. Ama düşmesi için tek bir sebep var oda karadenizde bulunan doğalgaz rezervi belki aralık ayında düşebilir.

 

Yaz aylarında altın yükselir mi

Düğüncüler nedeniyle yaz aylarında altın fiyatları yükselir. 

 

Altın fiyatları yükselecek mi

Kasım ayında ABD başkanlık seçimi var. Eğer Joe Biden ABD başkanı seçilirse altın 520 TL'ye kadar çıkabilir. Çünkü Joe Biden yapacağı hamlelerle Türkiyeye adeta ticari zararları olacak.

Dolayısıyla altın alan kazanır. Ne yazık ki ülkemizde araba fiyatları bir çıktı bir daha inmedi genel olarak hiç bir şeyin fiyatı düşmüyor. Bakınız; Kış aylarında domates pazarda 5 TL olur. Ama bundan 6 yıl önce yaz aylarında domates 50 kuruş oluyordu gerekçe neydi domates kışın çıkmaz üretilmez o yüzden fiyat yüksek fakat yazın tam sezonu denip 50 kuruşa kadar satılıyordu. Şimdi ise hep 5-6 lira yani çıkan fiyat geri düşmüyor belkide düşürülmek istenmiyor. Buna herkes şahit..

Şimdi ne durumdayız 2020 yılı ve sonrası tıpkı sebze fiyatları gibi döviz ve altında düşmeyecek düşsede 3 lira düşecek 4 gün sonra 7 lira yükselecek.

 

Bloomberg altın yorumları 

Vatandaşın altın yorumları

Ali T..... : Valla altın fiyatları düşmez bence korona piyasaları negatif seyrettiriyor.

Necip K......... : Bence düşmeyecek, yıl sonuna doğru hep artıyor.

 

2021 altın fiyat tahminleri

2021 yılı Ocak ayında altın 524 TL olabilir.

Şubat 2021: 529 TL

Mart 2021 : 532 TL

Nisan 2021 : 538 TL

Mayıs 2021 : 545 TL

Haziran 2021 : 552 TL

 

Altın ne zaman almak gerekir

Altın almak için 15 kasım 2020 tarihi uygun olarak görülmektedir. Çünkü bu tarihten önce ABD başkanını seçecek. Muhtemelen Azerbeycan ile Ermenistan krizi son bulacak.

Bu tarihlerde belki Türkiye korona aşısı bulabilir buda altın fiyatlarında düşüşe sebep olabilir. Yine bu tarihlerde tahvil faizleri düşebilir. 

Not: Bu sayfada yer alan bilgiler yatırım danışmanlığı değildir. Sadece öngörü ve fikir yorumlarıdır.

 
Facebook
-