Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Başarılı bir e-ticaret işletmesi kurmak için neler yapmalıyım
Başarılı Bir E-ticaret İşletmesi Kurmak İçin Neler Yapmalıyım
Başarılı bir e-ticaret işletmesi kurmak için neler yapmalıyım
 
İş Fikirleri >> 18 Nisan 2021 - Saat: 16:44

E ticarette başarı elde etmek için ipuçları

1. Güven Oluşturun

Satışlarınız trafiğinize uymuyorsa, güven sorunları yaşayabilirsiniz. İnsanlar güvenmedikleri bir siteden alışveriş yapmazlar. Sizi tanımıyorlar ve kredi kartı numaralarını vermek konusunda isteksiz olabilirler.

Web siteniz ilk bakışta güven kazanacak şekilde tasarlanmalıdır. Sosyal kanıtlar, referanslar ve incelemeler, iletişim bilgileri ve üçüncü taraf sertifikaları veya rozetleri gibi güven sinyalleri eklemek , müşterilerinizin gerçek anlaşma olduğunuzu bildiklerini ikna edebilir.

2. Hızlı teslimat yapın


Anında tatmin çağında yaşıyoruz ve bu e-Ticaret dünyasına kadar uzanıyor. Amazon gibi şirketler "şimdi ihtiyacım var" zihniyetine katkıda bulunuyor, öyle ki diğer çevrimiçi mağazalar da neredeyse aynı şeyi takip etmek zorunda kalıyor.

Müşteriler, ürünlerini ne kadar hızlı bekleyebileceklerini bildiklerinde, satın almaya daha meyilli olabilirler ve geri gelmeye devam edebilirler.

 

3. Ödeme İşlemini Basitleştirin

Ödeme sürecinde çok fazla adım olması, alışveriş sepetinin terk edilmesine yönelik bir reçetedir. Araştırmalar, alışveriş yapan dört kişiden birinin uzun veya karmaşık bir ödeme nedeniyle satın almayı bıraktığını gösteriyor .

Satın alma engelini azaltmak için bu son adımı olabildiğince basitleştirin: Yalnızca gerçekten ihtiyacınız olan bilgileri isteyin. Sonunda sürpriz ücretler eklemeyin. Ve alıcıları bir hesap oluşturmaya zorlamayın - bu, tüm terk edilmiş alışveriş sepetlerinin yaklaşık% 21'ini oluşturur.

4. Yeniden Pazarlamaya Yatırım Yapın


Çevrimiçi reklamcılığa yatırım yapıyorsanız, en güçlü biçimlerden biri yeniden pazarlamadır. Bu reklamlar, sitenize gelen ancak satın alma işlemi gerçekleştirmeyen kişilere yöneliktir. Ürün reklamlarını onlara yeniden pazarlayarak, akıllarında kalabilir ve satın alma işlemini tamamlamak için web sitenize geri dönmelerini teşvik edebilirsiniz.

5. İçerik Oluşturucu Olun


İçerik, e-Ticaret mağazaları için kraldır, bu nedenle web siteniz ve pazarlamanız için orijinal içerik oluşturmaya başlayın. Blog gönderileri, infografikler, video gösterileri ve etkileyici içerik, ürünlerinizi vurgulamanıza ve pazarlama kanallarınızda paylaşabileceğiniz bir şeyler vermenize yardımcı olabilir.

6. Satın Alma Sonrası Süreçleri Atlamayın


Satışı yapmak sadece başlangıç. Mevcut müşterilerinize pazarlamaya devam etmeyi ve sizden tekrar satın almak istemelerini sağlayacak yüksek kaliteli deneyimler sunmayı unutmayın. Örneğin, gönderi sunumunuza ambalajınızı markalaştırmak gibi biraz daha fazla düşünebilirsiniz. Veya daha önce satın alma işlemi gerçekleştirmiş kişilere özel e-posta teklifleri gönderebilirsiniz. Amacınız sadece bir defaya mahsus satış yapmak değil, mağazanızın uzun süre faaliyette kalmasını sağlayacak sadık ilişkiler kurmak. Kaynak:michael lauwers

 
Facebook
-