Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Reklam metni yazmanın püf noktaları nelerdir? Para kazanma garantili
Reklam Metni Yazmanın Püf Noktaları nelerdir?
Reklam metni yazmanın püf noktaları nelerdir? Para kazanma garantili
 
İş Fikirleri >> 18 Nisan 2021 - Saat: 22:04

Başlık : Okuyucunuzun dikkatini çeken ve aramalarıyla alakalı harika bir başlık yazın.

Açıklama 1 : Ürün veya hizmetinizin ya da Benzersiz Değer Önerinizin faydalarını insanlara anlatmak için bu bölümü kullanın.

Açıklama 2 : Bu bölümü, faydaları daha fazla özetlemek veya okuyucularınızı tıklamaları için teşvik etmek için kullanabilirsiniz. Okuyucuları harekete geçmeye çağıracağınız yer burasıdır.

Biz bu reklamları yazmada daha iyi olmak için, reklamlarınızın üç versiyonunu yazdığınız bir alıştırma öneririz.

Birincisinde, "benim için içinde ne olduğunu" açıklayan bir reklam yazacak ve ürününüzün değerini ve onu kullanmanın sonucunu tartışacaksınız. Başlık, anahtar kelimeyi içerecek ve ikinci açıklama bölümüne harekete geçirici mesajınızı eklemeden önce yararlarını gösterdiğinizden emin olun.

İkinci reklam, işletmenizin sunduğu hizmetlere daha fazla odaklanacaktır. Çözüm nedir, çözdüğünüz acı nokta nedir? Ürününüzün ne sunduğu konusunda çok net olun.

Ve üçüncü reklam için, burası yaratıcı olmaya başlayabileceğiniz ve ilk iki reklamdan farklı bir şey yapabileceğiniz yerdir. Akıllı başlıklar ve yaratıcı reklam metni ile denemeler yapın.

Artık reklamlarınızı yayınlayabilir ve hangisinin en iyi sonucu verdiğini görmek için onları test etmeye başlayabilirsiniz. Hangisinin hedef kitlenizde en derinden yankı uyandırdığını bilmek istiyorsunuz ve aralarından seçim yapabileceğiniz üç mesajla, hedef pazarınıza mümkün olan en iyi şekilde hangi mesajın ulaşacağını öğrenmeye başlayabilirsiniz.

2. Hangi kelimelerin en iyi dönüşümü sağladığını öğrenmek için reklamlarınızı test edin


Test, AdWords dönüşüm başarısının anahtarıdır. Hangi reklamlarınızın en iyi sonuçları alacağını belirlemeniz gerekir, böylece kazananı bulmak için reklamlarınızı A / B testi yaparsınız.

Reklam vererek neyi geliştirmek istiyorsunuz ?


Satışları artırmaya çalışacak mısınız? Daha fazla potansiyel müşteri oluşturmak mı? Daha yüksek bir TO mu elde ediyorsunuz? Sonucu test etmeden önce hedefi bilmeniz gerekir.

Reklam sonuçlarını ölçmek için ne kullanacaksınız ?

AdWords istatistiklerini, Google Analytics'i veya üçüncü taraf araçlarını kullanabilirsiniz. Ancak hangi aracı kullanırsanız kullanın, tüm test süreci boyunca kullandığınız araç olduğundan emin olun.

Para kazandıracak bir AdWords reklam metni yazmanın en iyi yolu nedir ?


Reklam yazmaya ve performansları hakkında veri toplamaya başladığınızda, bazı şeylerin hedef kitleniz için iyi sonuç verdiğini, bazılarının ise başarısız olduğunu göreceksiniz. Herhangi bir dijital pazarlama kampanyasının merkezinde test yapmak vardır. Bu çok önemli, daha iyi AdWords reklamları yazmanıza nasıl yardımcı olabileceğine dair iki bölümle bile tekrar söylemeliyim.

Çalıştığımız kişilere (kendimiz olabilir) sonuçları kanıtlayabilmeliyiz ve gelecekte daha da iyi kampanyalar yürütebilmemiz için kampanyalarımızın performansından ders almalıyız.

Aynı şey AdWords kopyası yazmak için de geçerlidir. Yaptığınız her testte, reklamların iyi performans göstermesini sağlayan şeyin ne olduğunu anlamaya yaklaşacaksınız. AdWords için metin yazmak çok eğlencelidir ve kodu kırmaya başladığınızda, reklamlarınız daha iyi ve daha iyi performans göstermeye başladıkça, bölmeler arasında sevinmeye başlayacaksınız. Kaynak: acquisio

İnternetten para kazanmak için mümkün olduğunca Anahtar Kelimelerden Yararlanın


Reklam metin yazarlığının temel bir en iyi uygulaması , arama yapanın sorgusunu yansıtmak için reklam kopyasına anahtar kelimeler eklemektir . Aramadıklarına benzer ifadeleri geri çevirerek, onlara doğru yerde olduklarını söylüyoruz.

Reklam metninde bir harekete geçirme ifadesi kullanmak, ziyaretçi deneyimini çerçevelemeye yardımcı olur. Bir sonraki bölümde bahsedilen Ön Yeterlilik reklam metnine benzer şekilde çalışabilir. Ne yapmalarını istediğinizi anladıklarında, ilgilenmeyen insanların ayıklanmasına yardımcı olabilir. Bu uygulama, tıklama maliyetinden tasarruf etmenize yardımcı olur.

Hedef kitlenizde hangisinin en iyi performansı gösterdiğini bilmek için reklam metnine yönelik farklı psikolojik yaklaşımları test etmek için önemlidir. Aşağıda, başlıca reklam metni yaklaşımı türlerinin hızlı bir özeti verilmiştir:

Özellikler: Ürün / hizmetin fiziksel veya soyut yönlerini vurgulamak. 

Faydalar: Ziyaretçinin ürün / hizmetten elde edeceği olumlu sonuçların dile getirilmesi. 

Sorun: Ziyaretçinin çözmeye çalıştığı sorunla ilişkilendirmek için eldeki asıl soruna odaklanın. (Zaman Kaybetmekten Bıktınız mı?)

Çözüm: Ziyaretçinin karşılaştığı sorunun çözümüne odaklanın. (Zamandan tasarruf)

Görüşler: Sosyal kanıttan yararlanmak için gerçek geri bildirimler / referanslar kullanmak. ("Bu ürün hayatımı değiştirdi.")

İncelemeler: Müşterilerden değil, ürünün / hizmetin üçüncü taraf incelemeleri.

Sınıfın En İyisi: En iyi olduğunuzu göstermek için ödüller, derecelendirmeler vb. (Kategorinin en iyisi ödülü, 2021)

Ön yeterlilik: Hizmetinize uygun olmayabilecek kişileri tıklamadan önce ayıklamak. ("Lüks Turlar", pazarlık yapan yolcuları ayıklamaya çalışır) Kaynak:unbounce

 
Facebook
-